Additieven
Stoffen die aan voeding worden toegevoegd om eigenschappen te verbeteren.
Verbeteren van houdbaarheid, kleur, geur, smaak, stabiliteit, textuur.
Bewerkt Voedsel
Eet je veel bewerkte producten dan heb je een probleem.
350 additieven hebben een E-nummer in de Europese wetgeving.
Hoeveelheid van het E-nummer staat niet op het etiket vermeld.
Additieven die je niet wilt tegenkomen in je voeding.
Fosfaat additieven
E339 - E340 - E341 - E450 - E451 - E452
Te veel fosfaat in je bloed veroorzaakt
aderverkalking (calciumfosfaat).
Glutamaat additieven
E620 - E621 - E622 - E623 - E624 - E625
Te veel glutamaat verstoort het normaal functioneren van je lichaam.
Fructose-Glucosestroop of Glucose-Fructosestroop
In tijden van schaarste is fructose een zegen. In tijden van overvloed
een vloek.
Terug naar
je
voeding
|