Projectkatalyse
Organisatie
Canvas
Ambitie
Aanpak
Oplossing
Waarde
Mensen
Impact
Proces
Context

Additieven

 

Stoffen die aan voeding worden toegevoegd om eigenschappen te verbeteren.

 

Verbeteren van houdbaarheid, kleur, geur, smaak, stabiliteit, textuur.

 

 

Bewerkt Voedsel

 

Eet je veel bewerkte producten dan heb je een probleem.

 

350 additieven hebben een E-nummer in de Europese wetgeving.

 

Hoeveelheid van het E-nummer staat niet op het etiket vermeld.

 

 

Additieven die je niet wilt tegenkomen in je voeding.

 

Fosfaat additieven

E339 - E340 - E341 - E450 - E451 - E452

Te veel fosfaat in je bloed veroorzaakt aderverkalking (calciumfosfaat).

 

Glutamaat additieven

E620 - E621 - E622 - E623 - E624 - E625

Te veel glutamaat verstoort het normaal functioneren van je lichaam.

 

Fructose-Glucosestroop of Glucose-Fructosestroop

In tijden van schaarste is fructose een zegen. In tijden van overvloed een vloek.

 

Terug naar je voeding