Mineralen
Mineralen
zijn de bouwstenen van
zouten.
Mineralen
Calcium, fosfor, kalium,
zwavel, natrium, chloride, magnesium, ijzer, zink, koper, jodide,
selenium, chroom, mangaan, molybdeen, fluoride.
Voedingswaarde
Melk, melkproducten, kaas zijn een goede bron van calcium en fosfor.
Aminozuren methionine
en cysteine zijn een goede bron van zwavel.
Vlees, vis, gevogelte zijn
een goede bron van ijzer, zink, koper, selenium.
Keukenzout (natriumchloride)
is een goede bron van natrium.
Aan bakkerszout
(natriumchloride) in brood is
jodium (kaliumjodide) toegevoegd.
Supplementen zijn
een goede, voorspelbare en goedkope bron van mineralen.
Biologische Beschikbaarheid
Dierlijke mineralen worden
beter opgenomen dan plantaardige mineralen.
Antinutrienten in
plantaardige voeding beperken de opname van mineralen.
Richtlijnen
Aanbevolen Dagelijkse
Hoeveelheid gebaseerd op je leeftijd, levensfase, geslacht, gewicht, lichamelijke
activiteiten, stofwisseling en energie behoefte.
Terug naar
je
Schijf van Acht
|