Projectkatalyse
Organisatie
Canvas
Ambitie
Aanpak
Oplossing
Waarde
Mensen
Impact
Proces
Context

Mineralen

 

Mineralen zijn de bouwstenen van zouten.

 

Mineralen

Calcium, fosfor, kalium, zwavel, natrium, chloride, magnesium, ijzer, zink, koper, jodide, selenium, chroom, mangaan, molybdeen, fluoride.

 

 

Mineralen in je Voeding

 

Melk, melkproducten, kaas zijn een goede bron van calcium en fosfor.

 

Aminozuren methionine en cysteine zijn een goede bron van zwavel.

 

Vlees, vis, gevogelte zijn een goede bron van ijzer, zink, koper, selenium.

 

 

Keukenzout (natriumchloride) is een goede bron van natrium.

 

Aan bakkerszout (natriumchloride) in brood is jodium (kaliumjodide) toegevoegd.

 

Supplementen zijn een goede, voorspelbare en goedkope bron van mineralen.

 

 

Biologische beschikbaarheid van Mineralen

 

Er zijn verschillen in voedingswaarde tussen dierlijke en plantaardige mineralen.

 

Dierlijke mineralen worden beter opgenomen dan plantaardige mineralen.

 

Antinutrienten in plantaardige voeding beperken de opname van mineralen.

 

 

Richtlijn voor Mineralen

 

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid gebaseerd op je leeftijd, geslacht, levensfase en lichamelijke activiteiten.

 

Terug naar je Schijf van Acht