Mineralen
Mineralen
zijn de bouwstenen van
zouten.
Mineralen
Calcium, fosfor, kalium, zwavel,
natrium, chloride, magnesium, ijzer, zink, koper, jodide, selenium, chroom,
mangaan, molybdeen, fluoride
Voedingswaarde van Voeding
Melk, melkproducten, kaas zijn een goede bron van calcium en fosfor.
Aminozuren methionine
en cysteine zijn een goede bron van zwavel.
Vlees, vis, gevogelte zijn
een goede bron van ijzer, zink, koper, selenium.
Aan bakkerszout
(natriumchloride) in brood is
jodium (kaliumjodide) toegevoegd.
Voedingssupplementen zijn
een goede en voorspelbare bron van mineralen.
Opname
van Voedingsstoffen
Antinutrienten in
plantaardige voeding beperken de opname van mineralen.
Calciumcarbonaat
en magnesiumoxide in supplementen hebben maagzuur nodig voor de opname door je lichaam.
Richtlijn
voor Mineralen
Aanbevolen Dagelijkse
Hoeveelheid gebaseerd op je leeftijd, geslacht, levensfase en lichamelijke
activiteiten.
Terug naar
je
Schijf van Acht
|