Mineralen
Mineralen
zijn de bouwstenen van
zouten.
Mineralen
Calcium, fosfor, kalium,
zwavel, natrium, chloride, magnesium, ijzer, zink, koper, jodide,
selenium, chroom, mangaan, molybdeen, fluoride.
Mineralen in je Voeding
Melk, melkproducten, kaas zijn een goede bron van calcium en fosfor.
Aminozuren methionine
en cysteine zijn een goede bron van zwavel.
Vlees, vis, gevogelte zijn
een goede bron van ijzer, zink, koper, selenium.
Keukenzout (natriumchloride)
is een goede bron van natrium.
Aan bakkerszout
(natriumchloride) in brood is
jodium (kaliumjodide) toegevoegd.
Supplementen zijn
een goede, voorspelbare en goedkope bron van mineralen.
Biologische beschikbaarheid
van Mineralen
Er zijn verschillen in
voedingswaarde tussen
dierlijke en plantaardige mineralen.
Dierlijke mineralen worden
beter opgenomen dan plantaardige mineralen.
Antinutrienten in
plantaardige voeding beperken de opname van mineralen.
Richtlijn
voor Mineralen
Aanbevolen Dagelijkse
Hoeveelheid gebaseerd op je leeftijd, geslacht, levensfase en lichamelijke
activiteiten.
Terug naar
je
Schijf van Acht
|